10 Tips tegen een Bloated Belly! – NINN Sports

GRATIS verzenden in NL en BE vanaf 25,- euro!

10 Tips tegen een Bloated Belly!


10 Tips tegen een Bloated Belly!

Een opgezette buik die doet vermoeden dat je drie maanden zwanger bent... 🙈 De meeste meiden kennen dit gevoel maar al te goed! Je probeert je buik in te houden, durft je strakke jurkje niet meer aan en voelt je chubby. Welkom in de wereld van de 'bloated belly!'
Hoe onzeker dit je ook maakt, realiseer je de volgende keer dat IEDEREEN hier last van heeft. Ook je mega slanke buurmeisje, de fitgirl die je volgt op insta of die vriendin die elke zomer haar 6-pack in bikini showt... het is normaal!

MAAR WAT IS BLOATING NOU PRECIES? EN WAT KUN JE ERTEGEN DOEN?

Bloating betekent letterlijk: een opgezette buik. Je darmen zetten op, dat veroorzaakt een bolle buik, en dat geeft je een onprettig, opgezet gevoel. Hoewel dit te maken kan hebben met een onderliggend probleem, is dit in de meeste gevallen niet zo.
Het heeft namelijk alles te maken met wat je eet! Een opgeblazen buik is dus eigenlijk een zwelling of drukgevoel ergens in je buik door bepaalde dingen die je gegeten hebt.

Tips!

* Drink geen koolzuurhoudende drankjes.
Koolzuur kan jou een erg 'puffy' gevoel geven. Drink water zodat je zo goed mogelijk gehydrateerd blijft en probeer drankjes met koolzuur te laten staan.
* Eet langzamer.
Voor de mensen die altijd haast hebben, is dit misschien lastig!
Even snel lunchen of ontbijten en weer doorrrrrr. Toch is het belangrijk om bewust en langzamer te eten dan je gewend bent. Dit helpt 'bloating' tegen te gaan. Eet dus rustig en bewust, zonder afleiding van je telefoon of andere zaken.
* Drink gemberthee.
Gember bevat enzymen die de spijsvertering bevorderen en het is nog hartstikke lekker ook! Je kunt het de hele dag drinken, het stimuleert je immuunsysteem en helpt bij gewichtsverlies. Win-win dus!
* Eet niet te veel zout.
Te veel zout houdt simpelweg vocht vast en dit kan een opgezette buik en opgezet gevoel veroorzaken. Probeer jezelf aan te leren iets minder zout te gebruiken.
*Laat je testen op glucose intolerantie.
Als je intolerant bent voor het melksuiker lactose, dan kan het zijn dat je last hebt van een opgeblazen gevoel. Het is dus goed om je hierop te laten testen. Of om dit zelf uit te proberen door bijvoorbeeld twee weken lang lactose-houdende melkproducten te vermijden. Grote kans dat je opgeblazen buik vrijwel direct voorbij is!
* Beperk je caffeïne inname.
Door koffie maakt je maag zoutzuur aan en daardoor kun je last krijgen van darmklachten, waardoor je helaas een opgeblazen gevoel kunt krijgen. Drink dus niet te veel koffie als je merkt dat je hier last van hebt.
* Verlaag je stresslevel.
Klinkt zo makkelijk maar kan ooooooh zo moeilijk zijn. Of je nou enorm gestresst bent of niet, gedurende dag maak je vaak genoeg 'normale' stressmomentjes mee. Stress kan een negatieve uitwerking op je darmen hebben en dat is precies wat we niet willen! Houd je stresslevel in de gaten en grijp op tijd in. Heb je chronische stress? Doe aan yoga of meditatie.
* Blijf in beweging.
Blijf bewegen, ga buiten wandelen, jogg een stukje, doe aan yoga; beweging helpt tegen een opgeblazen buik.
* Ga na wat je gegeten hebt.
Heb je steeds een opgezette buik nadat je broccoli hebt gegeten? Eet hier minder van of combineer het met andere groente. Rauwe groente staat erom bekend een opgeblazen gevoel te kunnen veroorzaken.
* Eet 's avonds laat niet meer.
Door 's avonds laat nog te eten moet je vertering 's hard aan de slag! Sinds ik na 20.00 uur niet meer eet, heb ik minder last van bloating.
* Ga na of je een Glutenintolerantie hebt.
Met een glutenintolerantie vindt je lichaam het lastiger om voedsel te verteren. Maar ook als je niet glutenintolerant of glutensensitief bent, kan het voorkomen dat je lichaam het moeilijker vindt om voedsel met gluten te verwerken. Er zijn zelfs onderzoekers die stellen dat de mensheid tegenwoordig meer gluten binnenkrijgt dan het lichaam eigenlijk aankan.
Bovenstaande tips zijn dingen waar je op kunt letten. Probeer daarnaast wel lekker te blijven genieten en accepteer dat er 'bloated days' tussen zitten. Het is normaal, we hebben het allemaal en je bent er ZEKER niet minder mooi om!!
Wat zijn jouw tips tegen een bloated belly?!

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd