Hoe kom ik van mijn cellulite af? – NINN Sports

GRATIS verzenden in NL en BE vanaf 25,- euro!

Hoe kom ik van mijn cellulite af?


Hoe kom ik van mijn cellulite af

In dit artikel leg ik je uit wat cellulite is. Ook deel ik een paar handige tips om van de cellulite af te komen.   


Wat is cellulite?

Cellulite komt vooral voor op de bovenbenen en billen. Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Elke vrouw krijgt in haar leven wel eens te maken met cellulite. Het ontstaat wanneer het aantal vetcellen in onze onderhuidse bindweefsel toeneemt. Hierdoor ontstaat er een vernauwing van de bloedvaten. Bij cellulite kan het bloed niet goed doorstromen, waardoor vocht, vet en afvalstoffen niet goed worden afgevoerd. Het bindweefsel verhardt hierdoor en er ontstaan bobbeltjes. Oftewel celullite. 

Cellulite is overigens niet hetzelfde als cellulitis. Bij cellulitis is er sprake van een onderhuidse bacteriële infectie.


Tips tegen cellulite

1. Beweging

Een goede tip tegen cellulite is regelmatig bewegen. Beweging zorgt namelijk voor een verbetering van de bloedcirculatie en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Ook stimuleer je hiermee de verbranding van de vetcellen.

Wanneer er sprake is van overgewicht bestaat er een grotere kans op cellulite. Dit komt door de toename van het vetmassa. Ook dit kan je voorkomen door regelmatig te bewegen.

2. Drink voldoende water

Ook bij cellulite is het belangrijk om voldoende water te drinken. Zo hou je je vochthuishouding op peil. Ook help je hiermee de bloedcirculatie en het afvoeren van afvalstoffen. 

3, Een gezonde en gevarieerde voeding

Cellulite wordt veroorzaakt door een toename van het aantal vetcellen. Deze vetcellen kun je zelf verminderen door te letten op je voeding. Kies voor volkoren producten, voldoende groente en fruit, noten, genoeg water en vette vis. Deze producten bevatten goede voedingstoffen en zorgen voor een lang verzadigd gevoel. 

4. Kies voor comfortabele kleding

De cellulite kan verergeren bij het dragen van strakke kleding rondom de heupen en billen. Bij strakke kleding krijgt je huid namelijk minder ruimte om te ‘ademen’. Kies daarom voor kleding dat niet te strak zit, maar lekker comfortabel. 

5. Neem voldoende rust

Stress is een belangrijke oorzaak bij cellulite. Stress veroorzaakt hormonale veranderingen. Deze kunnen invloed hebben op de huid, waardoor cellulite ontstaat of verergert. Wil je cellulite bestrijden? Zorg dan ook voor voldoende rust.


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd