Is de HIPTHRUST de BESTE oefening voor je billen?! – NINN Sports

GRATIS verzenden in NL en BE vanaf 25,- euro!

Is de HIPTHRUST de BESTE oefening voor je billen?!


Is de HIPTHRUST de BESTE oefening voor je billen?!

Twee jaar geleden had ik GEEN billen. Ik herhaal; GEEN 😊
Ik wilde niets liever dan mooie, ronde billen en besloot daar hard voor te werken. Ik ben hard gaan trainen en kwam toen in aanraking met: 'de hipthrust'! Een HAAT-LIEFDE oefening die letterlijk 'heupstoten' betekent en die wat mij betreft onmisbaar is voor de glutes.
Het heeft even geduurd voor ik deze oefening goed onder de knie had. Ik begon met 30 kg en zit nu op 80-90 kg. Dit kan uiteraard nog zwaarder en beter maar.. rustig aan! Zo blijf je altijd leren, opbouwen en jezelf pushen.. dat is alleen maar goed!

Maar.. is de hipthrust nou de BESTE oefening voor je billen?

De hipthrust is wat mij betreft een ONMISBARE oefening voor mooie, ronde billen maar combineer dit ZEKER ook met andere goede oefeningen die zich focussen op jouw glutes. Ik combineer de hipthrust bijvoorbeeld met de 'cable pull trough', de 'glute bridge', 'full squatten' èn natuurlijk niet te vergeten met onze NINN sports bootybands voor een optimale activatie. Over bovenstaande oefeningen vertel ik jullie later meer.

Wat heb je nodig?

- een halterbankje of soft plyobox
- een halter
- gewichtsschijven met een grote diameter, zodat je voldoende ruimte hebt om 'eronder' te zitten
-een bar pad zodat je geen last krijgt van je bekken en schaambeen.

Uitvoering:

Wat HEEL belangrijk is bij de hipthrust, is dat je deze zo goed mogelijk uitvoert. Ik zie veel verschillende uitvoeringen maar er zijn een aantal dingen waar je echt goed op moet letten.
Om te beginnen met de hipthrust ga je met je bovenrug tegen het bankje aan zitten, met de onderkant van je schouderbladen tegen de rand van het bankje.
Houd je voeten plat op de grond (op heupbreedte) en laat je knieën iets uit elkaar wijzen. Oefen dit eerst zonder gewicht zodat je de houding goed onder de knie krijgt. Voer de oefening daarna uit met een laag gewicht en bouw dit rustig op naar een hoger gewicht.
Rol de halter naar je toe en breng nu rustig de heupen omhoog tot je niet meer verder kunt. Hierbij is het belangrijk dat je scheenbenen horizontaal staan zodat de focus zo veel mogelijk op je bilspier komt. Span je bilspieren zo goed mogelijk aan op het hoogste punt. Zak rustig naar beneden en herhaal.
Tip! Voor afwisseling kun je op het hoogste punt 5-10 seconde 'vasthouden' voor een optimale glute activation.
Check onderstaand het fimpje van onze mooie Nina, die de hipthrust uitvoert. Nina heeft PRACHTIGE billen, mede door deze oefening!
Heel veel succes, dit kan jij ook! 💜

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd