GRATIS verzenden in NL en BE vanaf 25,- euro!

Meest voorkomende fouten bij het afvallen!


 

VEEL MEIDEN ZIJN BEZIG MET AFVALLEN EN DAT KAN ERG
FRUSTREREND ZIJN! 
Daarom wil ik jullie graag op weg helpen door uit te leggen welke fouten je vooral NIET moet maken!
Belangrijke Note 
Begin alleen aan afvallen voor JEZELF! En niet omdat je de hele dag mooie plaatjes voorbij ziet komen op social media. Bedenk dat dit meiden zijn die vaak ELKE DAG trainen, met foto's die prachtig bewerkt zijn en make up waar twee uur over gedaan is + filter. Helemaal niets mis mee! Maar vergelijk jezelf hier niet mee. Dat is niet realistisch en ook niet nodig; je bent prachtig zoals je bent.
 
Goed. Tot zover de kritische noot 
 
 
Mocht je toch echt die paar kilootjes kwijt willen omdat je bijvoorbeeld je kleding niet meer past, alleen nog maar chocola eet of omdat je BMI ongezond hoog is, dan helpen we je graag op weg!
.
Fout 1
Denken dat het snel gaat
Afvallen kost tijd! Neem de tijd en haast je niet te erg. Vijf kilo afvallen in twee weken tijd is niet realistisch en dit ga je ook niet volhouden. Word je ongeduldig? Werk dan tijdens je 'afval-journey' ook aan je mentale gezondheid. Je kunt heel makkelijk aan jezelf werken door bijvoorbeeld podcasts te luisteren over een onderwerp dat jou aangaat. Voel je je onzeker? Zoek dan podcasts over dit onderwerp en leer hoe je aan jezelf kunt werken. Blijf met jezelf bezig zodat je mentaal en fysiek sterker wordt en je je fijner gaat voelen. Van binnen en van buiten.
.
Fout 2
Op dieet gaan
Sorry girls, op dieet gaan werkt helaas niet. Ik had je graag iets anders verteld maar 95% van de mensen die een dieet volgt heeft de kilo's binnen twee jaar weer terug. Doe dit dus niet. Leer jezelf liever een gezond eetpatroon aan, eventueel met hulp van een voedingsdeskundige. Eet 80% gezond (en vers) en voor 20% dingen die je gewoon echt lekker vindt. Zo kun je het prima volhouden en hoef je niet allerlei dingen te laten staan. Sterker nog, ik eet dagelijks chocola. Ja, echt! 
.
Fout 3
Je drinkt je caloriëen
We vergeten vaak dat we heel wat caloriëen ongemerkt binnenkrijgen uit frisdrank. In frisdrank en vruchtensap zit veel meer caloriëen dan je misschien denkt. In een glas appelsap bijvoorbeeld zit al 115 kcal. Als je gedurende de dag meerdere glazen drinkt, dan krijg je dus ongemerkt een paar honderd caloriëen binnen waar je niet bewust van bent!
.
Fout 4
Je skipt alle koolhydraten
De laatste tijd is het heel populair om koolhydraten te skippen. Natuurlijk krijg je daarmee automatisch minder caloriëen binnen maar dit is niet verstandig. Koolhydraten zijn enorm belangrijk als energiebron.. je hebt ze dus echt nodig! Zeker als je ernaast traint. Het eten van complexe koolhydraten, zoals vezelrijke granen en bruine rijst, kunnen je zelfs helpen bij het afvallen. Je voelt je namelijk veel sneller verzadigd waardoor je er vaak minder van eet en voor langere tijd vol zit.
.
Fout 5
Maaltijden overslaan
Veel mensen denken dat het overslaan van maaltijden helpt bij het afvallen. Dit werkt helaas vaak averechts; het is juist belangrijk dat je goed blijft eten. Natuurlijk zul je op een dag minder calorieën binnen krijgen als je een maaltijd overslaat maar de kans is groot dat je uiteindelijk zo’n trek krijgt dat je vooral ongezonde dingen zult gaan kiezen. Dit kan averechts werken doordat het leidt tot het jojo-effect, waar je ver van weg wil blijven! Eet dus regelmatig en maak de juiste keuzes.
.
Fout 6
Niet genoeg slapen / rust nemen
Het is enorm belangrijk om je lichaam rust te geven. Zeker als je erbij sport heeft je lichaam die tijd nodig om goed te herstellen.
.
Als je krachttraining doet beschadig je tijdens je training je spieren. Tijdens het rusten herstelt je lichaam die spieren zodat het een volgende training zo goed mogelijk aan kan. Je lichaam goed laten herstellen is dus enorm belangrijk! Daarnaast heeft slaap een direct verband met de hormonen die je eetlust regelen. Als je niet genoeg slaapt gaat je eetlust dus omhoog en dat is juist wat je niet wil als je die kilootjes kwijt wil. Veel slapen dus! 
.
Houd als je wil afvallen dus goed rekening met bovenstaande valkuilen en Go for it! 
.
TIP: ben je echt heel onzeker over jezelf? ga dan zodra het weer kan eens een dagje naar de sauna! Buiten dat dat heel ontspannend is, kun je zo ook zien hoe 'gewone' mensen er naakt uitzien. Gewoon, zoals wij mensen ECHT zijn. Zoals jij en ik. Zonder filters en in alle soorten en maten. Prachtig!
.
Zo'n realistisch beeld zal je vast goed doen naast alle instagram plaatjes! 
.

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


Ideal Payment