GRATIS verzenden in NL en BE vanaf 25,- euro!

Voordelen van onze Bootybands


Resistance-bands hebben een aantal voordelen. Naast hun vermogen om je te helpen om spierengroepen te versterken, ze zijn ook betaalbaar, draagbaar en toegankelijk.

Zes belangrijke voordelen:

1. Toon en versterk
Terwijl de bootybands uitrekken, creëren ze verhoogde spanning in je spieren en zorgen ze ervoor dat ze samentrekken. Hoe meer je de band uitrekt, hoe intenser de weerstand wordt en hoe moeilijker de oefening wordt. Je kunt ook meer weerstand creëren door de weerstandsriem op een bepaalde manier vast te houden, verhoogt de spanning - bijvoorbeeld door je handen dichter bij elkaar te brengen als je arm beweegt.

2. Voeg assistentie toe, niet alleen weerstand
Resistance-bands kunnen je ook helpen met je vorderingen bij moeilijke oefeningen. Bijvoorbeeld, voor diegenen die beter willen worden bij pull-ups, bevestig eenvoudig de weerstandsband aan de bar en of onder je knie of voet om je weg omhoog te werken naar een niet-ondersteunde versie. Terwijl je de pull-up uitvoert met de band, wordt je gewicht ondersteund door de band, waardoor de oefening toegankelijker wordt.

3. Geweldig om uit te rekken 
Deze elastische banden vormen een fantastische aanvulling op je stretchroutine, vooral als je flexibiliteit en mobiliteit mist. Een weerstandsband stelt je in staat om het bewegingsbereik te vergroten en de rek te verdiepen terwijl je de band zachtjes naar je lichaam beweegt. 

4. Lichtgewicht en draagbaar
Deze weerstandsbanden maken de perfecte partner voor degenen die willen oefenen tijdens het reizen. Ze zijn extreem licht en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in uw koffer of handbagage.

5. Geschikt voor bijna iedereen
Weerstandsbanden werken je spieren zoals gewichten doen - je spieren samentrekken om kracht te genereren om te stabiliseren en de gewenste beweging te beheersen. Echter, in tegenstelling tot gewichten vertrouwen weerstandsbanden niet op de zwaartekracht om de weerstand te bieden. Dit betekent dat het lichaam bij bepaalde oefeningen het bewegingsbereik kan verplaatsen en vergroten (bijvoorbeeld de armen hoger optillen bij een zijarmlift). Fitness elastieken waren het hoofdbestanddeel voor mensen in revalidatie van een sport- of spiergerelateerd letsel. Dit komt omdat weerstandsbanden geen druk uitoefenen op de manier waarop gewichten doen, waardoor je gewrichten - en al het andere - veilig blijven. Bovendien kunnen mensen van een leeftijds- en conditieniveau een effectieve training krijgen met behulp van weerstandsbanden, omdat veel oefeningen en stretches vanuit een zittende positie kunnen worden gedaan.

6. Betaalbaar
Resistance bands zijn goedkoop! Houd er rekening mee dat hoe dikker de band, hoe meer weerstand het zal hebben, des te harder de oefeningen zullen worden. Selecteer een variëteitpakket, zodat u altijd verschillende weerstanden hebt om uit te kiezen.

Ideal Payment